Resep Tempe mendoan yang Lezat Sekali

Saya terus mencari idea resipi Tempe Mendoan. Bolehkah anda mencuba bahasa yang unik? Resepi Tempe Mendoan yang sedap kini menjadi permintaan ramai kawan-kawan di sekeliling kita, mungkin salah seorang sahabat. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi. dan kali ini saya kongsikan tutorial cara membuat tempe dari Mendoza. Tidak mengapa ia tidak terlalu sukar, tetapi ia juga tidak mudah. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya hambar dan tidak sedap pun. Malah, tempe Mendoza yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.
Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa Tempe Mendoan, bermula daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat tempe mendoan yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Foto seterusnya adalah tentang Tempe, fikir rakan mungkin mempunyai idea.
Baiklah cuba kali ini, buat mendan warm up di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu dalam menjaga kesihatan badan kita. Anda boleh memasak Tempe Mendoan dengan 8 jenis bahan dan 7 peringkat memasak. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Masakan simple yang sentiasa ada di atas meja makan 😅
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat Tempe Mendoan:
- 1 papan tempe
- 4 mentol
- 10 sudu besar gandum
- 1 sudu besar tepung beras
- 3 ulas bawang putih (dikisar halus)
- garam dan lada sulah secukup rasa
- 1 sudu kecil serbuk tumblr
- air secukup rasa
Langkah-langkah membuat Tempe Mendoan
- Potong tempe. TARIK
- Satukan tepung, tepung beras, bawang putih yang ditumbuk, tepung, garam, lada sulah, dan air. Gaul betul-betul. (Pembetulan rasa dengan membakar doh dengan tepung)
- Letakkan hirisan tempe di atas adunan tepung. Celup2kan (siapa suka tepung 😁)
- Panaskan minyak untuk menggoreng dan masukkan tempe basah ke dalam adunan tempe.
- Bakar sehingga masak.
- Hidangkan bersama lada cayenne
- Selamat mencuba 😉
Bagaimana? Mudah atau tidak? Inilah cara membuat tempe Mendozan yang boleh anda amalkan di rumah. Cubaan yang baik!