Bagaimana Membuat Tempe mendoan, Lezat Sekali

Mencari idea Bagaimana cara membuat Tempe mendoan?, Cara membuat ngiler unik?, Cara membuat Tempe mendoan dengan mudah? Memang sedap, baru-baru ini orang sekeliling bertanya mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai syot kilat. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan pengajaran cara memperkenalkan cara mudah membuat tempe, doakan Anti Failure menyukarkannya. Dengan rawatan yang salah, hasilnya akan menjadi ringan dan secara amnya tidak menyenangkan. Manakala tempera Mendona yang sedap mestilah mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.
Banyak faktor mempengaruhi rasa tempe Mendoza, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat tempe yang sedap di mana-mana, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi nikmat. Berikut adalah gambar Tempe mendoan yang boleh anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita cuba mengajak Tempen untuk solat di rumah. Sederhana sahaja, masakan ini bagus untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat Tempe Mendoan dengan 10 bahan dan 4 langkah pemprosesan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Malu, saya buat sarapan untuk suami... Apa yang ada dalam peti ais... Dia ada tempe, jadi saya buat tempe, pesan daun bawang, bawa ke depan rumah.
Bahan dan rempah yang diperlukan untuk membuat Tempe berfikir:
- 1/2 papan helaian tempe
- 5 sudu besar tepung gandum
- 2 sudu besar tepung beras
- 1 mentol
- 2 ulas bawang putih
- ketumbar secukupnya
- garam secukupnya
- rasa cukup
- gula secukupnya
- serbuk lada sulah secukupnya (boleh ditinggalkan)
Bagaimana untuk menyediakan perangai pemikiran
- Potong tempe dengan sangat halus

- Cincang halus bawang putih, ketumbar dan garam
- Gaulkan gandum dan tepung beras, masukkan bawang besar yang dihiris, gaul dan masukkan rempah kecil, masukkan air sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi sedikit cair.

- Kemudian panaskan minyak, celupkan tempe ke dalam adunan dan goreng dengan api besar, goreng tempe setiap kali bertukar warna coklat muda, kemudian bekukan (goreng lama sebab tempe mesti lembut).
Sepertimana mereka? Tidak mudah? Begitulah cara Tempe fikir anda boleh mengamalkannya di rumah. Cubalah dengan baik!