'/> Resep Mendoan krispi yang Lezat Sekali - Masakan Mami

Resep Mendoan krispi yang Lezat Sekali

Berdoa untuk kerepek

Tercari-cari inspirasi resepi Crispy Mendoan yang unik dan sedap ?, Langkah-langkah mudah untuk menyediakan resepi Crispy Mendoan yang menggiurkan dicari oleh ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin anda salah satunya. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon pintar untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan kongsikan pengajaran cara memasak kerepek mendoan dengan cara yang mudah dan sesuai dengan bahasa, jadi memasak tidaklah terlalu susah tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, keropok Mendoan yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang akan membangkitkan selera.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa kerepek Mendoan, bermula daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, hingga cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat kerepek Mendoan yang lazat di rumah kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah imej Krispie dalam doa untuk digunakan sebagai bahan pemahaman.

Baiklah, kali ini kita akan cuba membuat mendoan rangup sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh berguna dalam menjaga kesihatan badan kita. Anda boleh membuat kerepek Mendoan dengan 10 bahan berbeza dan 3 peringkat memasak. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.

Sumber: @Riya_Reeya #CookpadCommunity_Palembang #ArisanWongKito_RiyaMalikha

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kerepek Mendoan:

  1. 1 papan tempe, hiris nipis
  2. 4 ulas bawang putih
  3. 2 biji hazelnut
  4. 1 sudu teh ketumbar
  5. Serbuk kunyit secukup rasa
  6. 1 biji bawang, hiris nipis
  7. 4 sudu besar tepung gandum
  8. 3 sudu besar tepung serba guna
  9. 2 sudu besar tepung beras
  10. air secukupnya

Langkah-langkah membuat kerepek solat

  1. Potong tempe menjadi kepingan nipis. Kemudian pukul bawang putih, ketumbar, hazelnut dan serbuk kunyit, kemudian gaul bersama tepung beras, gaul rata tepung gandum dan tepung, masukkan air secukupnya, jangan terlalu cair.
  2. Masukkan bawang besar, jangan lupa rasa. Panaskan minyak dan celupkan tempe ke dalam adunan tepung mendoan, kemudian goreng (mesti minyak panas sangat).
  3. Jika ya, angkat dan hidangkan

bagaimana mereka betul? Begini cara membuat kerepek Mendoan untuk diamalkan di rumah. Semoga ini berguna dan selamat mencuba!

Link copied to clipboard.