'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Mendoan Anti Gagal - Masakan Mami

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Mendoan Anti Gagal

Tembe Mindoan

Mencari inspirasi resipi Tempe Mendoan unik untuk memanjakan lidah anda? Resipi Tempe Mendoan yang sempurna kini mendapat permintaan di kalangan orang di sekeliling kita dan anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Komuniti menggunakan Internet di HP untuk mendapatkan maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai contoh. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat Tempe Mendoan Anti Fail benar-benar langkah yang sukar dan mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. Walaupun Tempe Mendoan yang baik sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti tempe perisa Mendoan, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, bagaimana ia diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat tempe Mandon yang sedap di rumah, jangan risau, kerana jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Ini adalah gambar berkaitan Tempe Mendoan yang boleh anda jadikan idea.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat Tempe Mendoan. Anda boleh membuat Tempe Mendoan menggunakan 8 bahan dan 5 peringkat pembuatan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Tempe Mendoan:

  1. 1/2 keping kadbod
  2. 10 sudu besar tepung gandum
  3. 1/2 keping santan
  4. 1 biji bawang hijau dihiris
  5. air secukupnya
  6. garam secukupnya
  7. Daun ketumbar secukupnya
  8. Perasa secukupnya (pilihan)

Langkah-langkah menyediakan tempe manouane

  1. Potong kurma menjadi kepingan sederhana tebal.
  2. Kisar ketumbar, ketumbar dan garam. Sediakan mangkuk dan rendam kurma dan rempah selama beberapa minit untuk menyerap rempah.
  3. Bancuh tepung gandum dengan air untuk rendam kurma, masukkan bawang merah, jangan masukkan terlalu banyak air, pastikan adunan pekat dan tidak cair, tambah perisa jika suka. Pembetulan rasa.
  4. Panaskan minyak dan goreng kurma hingga kekuningan.
  5. Garam Mandwan sedia untuk dihidangkan. nikmatilah

Bagaimana? Mudah bukan? Inilah cara membuat Tempe Mendoan, yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.