Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe mendoan, Lezat

Adakah anda sedang mencari idea untuk langkah mudah memasak tempe mendo, merangsang selera makan luar biasa?, cara memasak tempe mendo anti gagal memang sedang mencari masyarakat di sekeliling kita hari ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Netizen sudah biasa menggunakan Internet untuk mencari maklumat tentang imej di telefon bimbit mereka untuk menggunakannya sebagai maklumat. Kali ini, saya akan kongsikan panduan menghidangkan resepi tempe, dan penyediaan serta doa menentang nasib malang adalah amat sukar dan mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan licin dan sedap. Walaupun sedap tempe mendoan, ia harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.
Banyak faktor mempengaruhi kualiti tempe Mendoan, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar dan cara ia dimasak dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat tempe Mendoan yang lazat semasa dalam perjalanan, jangan risau, kerana jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Seterusnya gambar berkaitan Tempe Mendoan yang boleh anda jadikan inspirasi.
Baiklah, cuba rasa betah di Tempe kali ini. Berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh memberi manfaat dalam membantu tubuh kita untuk mengekalkan kesihatan. Anda boleh membuat tempe mendoana menggunakan 11 jenis bahan dan 3 langkah pemprosesan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Lebih baik dimakan panas.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan dalam membuat Tempe Mendoan:
- 1 cawan tempe, dicincang
- 250 gram tepung
- 1 bawang, dicincang
- 350 ml air
- Rempah-rempah yang hebat:
- 3 ulas bawang putih
- Bawang merah 3 ulas
- Daun ketumbar 1/2 sudu kecil
- 1 cm kunyit
- Garam 1 sudu kecil
- 1 paket rempah ratus (I: Masako)
Cara membuat tempe di Mendoza
- Sediakan bahan-bahan. Tumis bersama ketumbar, bawang putih, bawang merah, kunyit dan garam.

- Dalam mangkuk, campurkan tepung, bawang, rempah kisar, rempah, tuangkan dengan baik.

- Panaskan semula hirisan tempe dalam adunan dan goreng hingga kekuningan. Tos Keluarkan Tempe sedia untuk digunakan.

Bagaimana? Mudah, kan? Dengan cara ini anda akan bersedia untuk pergi ke Tempe untuk berlatih di rumah. Semoga berjaya!