'/> Langkah Mudah untuk Membuat Tempe Mendoan Kriwul, Lezat - Masakan Mami

Langkah Mudah untuk Membuat Tempe Mendoan Kriwul, Lezat

Tempe Fikir Krivul

Adakah anda masih tercari-cari idea unik untuk resepi Tempe Mendoan Kriwul yang sedap? Cara memasak Tempe Mendoan Kriwul Anti Fail memang mencari orang di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai contoh. dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi Tempe Mendoan Kriwul, membuatnya sedap tidaklah susah sangat tetapi tidak juga mudah. Jika tersalah proses, hasilnya tidak memuaskan dan tidak sedap. Walaupun sedap Tempe Mendoan Kriwul, ia harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa Tempe Mendoan Kriwul, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat tempe mendoan krivul yang sedap di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hadiah yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Tempe Mendoan Kriwul yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Di bawah adalah beberapa cara mudah dan praktikal yang boleh anda gunakan untuk Tempe Mendoan Kriwul yang sedia untuk dibuat. Anda boleh menyediakan Tempe Mendoan Kriwul dengan 10 jenis bahan dan 8 langkah penghasilan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Alkisahnya saya bosan dengan masakan tempe yang sama. Akhirnya saya buka meja masak dan jumpa resepi ni (sorry lupa resepi siapa), tapi tukar resepi lagi. Saya tambah lobak merah dan saderi. . bentuk tak licin macam asal.. ni saya buat beberapa curve untuk lebih menarik 😄 happy kitchen

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Tempe Mendoan Kriwul:

  1. 2 papan tempe
  2. 1 biji telur
  3. 1 sudu besar tepung gandum
  4. 1 lobak merah
  5. 1 dahan daun saderi
  6. 5 biji bawang merah
  7. 3 ulas bawang putih
  8. 3 biji lada cayenne
  9. garam, roiko, ketumbar mengikut keperluan
  10. Minyak secukupnya untuk menggoreng

Langkah-langkah membuat Tempe Mendoan Kriwul

  1. Kisar tempe (hingga halus atau ikut suka)
  2. Basuh semua bahan. Semua rempah dalam pengisar daging / pengisar.
  3. Potong lobak merah memanjang menjadi kepingan kecil, potong juga daun saderi. (besar dan kecil secukup rasa)
  4. Gaulkan rempah dengan tempe, masukkan telur, tepung dan kepingan lobak merah dan saderi. Kisar hingga sebati.
  5. Bentuk bujur atau secukup rasa
  6. Tambah tepung lagi (boleh guna telur, boleh guna tepung basah atau kering, tepung paneer pun boleh... Selalu)
  7. Goreng sehingga perang keemasan. longkang
  8. Lawati...

Bagaimana? Adakah ia mudah atau tidak? Beginilah cara pembuatan Tempe Mendoan Kriwul yang boleh anda buat sendiri di rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.