'/> Resep Tempe mendoan gurih, Lezat - Masakan Mami

Resep Tempe mendoan gurih, Lezat

tempe enak

Kepiye carane nggawe tempe mendoan sing enak? Saiki akeh dikarepake dening pangguna ing sekitar kita, bisa uga sampeyan salah sijine. Wong wis biasa nggunakake internet ing piranti kanggo entuk informasi gambar sing bisa digunakake minangka ide. Ing postingan iki, aku bakal nuduhake resep nggawe tempe sing enak banget sing gampang banget. Yen diolah kanthi ora bener, asile bakal kurang marem lan cenderung ora nyenengake. Senadyan tempe minangka panganan sing enak lan gurih, nanging tempe kudu nduweni aroma lan rasa sing bisa nggodha ilat.

Akeh faktor sing mengaruhi kualitas rasa tempe, pikire Gourih, wiwit saka jinis bahan, nganti cara milih bahan seger, diolah lan disuguhake. Nang endi wae sampeyan pengin nggawe tempe mendoan sing enak, aja kuwatir amarga yen ngerti teknik kasebut, panganan iki bisa dadi suguhan khusus. Berikut ini gambar Tempe Mendoan Gourih yang bisa dijadikan inspirasi.

Ukuran porsi kanggo nyiapake Tempe Mendoan Gourih yaiku 2 porsi. Mula, priksa manawa porsi iki cukup kanggo ngladeni sampeyan lan wong sing ditresnani.

Kajaba iku, kira-kira tempe gourih butuh udakara 15 menit kanggo masak.

Ing ngisor iki sawetara cara sing gampang lan praktis kanggo nggawe tempe sing enak lan siap digawe. Sampeyan bisa nggawe tempe adas sing enak nggunakake 9 bahan lan 3 langkah persiapan. Ing ngisor iki langkah-langkah kanggo nyiyapake sajian.

Bahan lan bumbu sing dibutuhake kanggo nggawe Tempe Mendoan Gourih:

  1. 200 gram glepung gandum
  2. 100 gram glepung beras
  3. 1 piring tempe
  4. Bawang 1 ikat
  5. Godhong ketumbar 1 sendhok teh
  6. uyah
  7. Royco (opsional)
  8. mrico
  9. 1 tuwung banyu nggodhok belimbing

Carane nggawe Tempe Mendoa sing enak

  1. Cincang tempe. Banjur nambahake glepung, glepung beras, ketumbar, bawang bombay, mrico, uyah, royko lan banyu sing digodhog.. aduk nganti dadi massa homogen.
  2. Panaskan lenga.. Yen wis panas, celupake tempe ing adonan glepung nganti rata banjur dilapisi glepung.
  3. Goreng tempe nganti rada kuning. Buang tempe lan siap dihidangkan karo cabe abang

Piye iki? Apa ora gampang? Iki minangka salah sawijining cara nggawe tempe mendoan sing enak sing bisa digawe ing omah. Sugeng enjang!

Link copied to clipboard.