'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Goreng Tepung (Mendoan), Menggugah Selera - Masakan Mami

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe Goreng Tepung (Mendoan), Menggugah Selera

Tempe goreng (Mendoan)

Sedang mencari inspirasi resepi Tempe Tumis (Mendoan) yang sedap dan unik? Netizen menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk melihat imej mencari idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah membuat resepi tempe (mendoan) sedap yang tidak terlalu rumit, malah mudah. Jika ini tidak dilakukan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Serbuk Tempe Goreng (Mendoan) yang sedap rasanya seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda lidah kita.

Kesedapan Tempe Goreng Tung (Mendoan) dipengaruhi oleh banyak faktor: jenis bahan makanan, pilihan bahan segar, pengeluaran dan perkhidmatan. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat tempe (mendoan) goreng tung yang sedap, jangan risau kerana selagi anda tahu kaedahnya, masakan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah gambar tempe (mendoan) tepung goreng yang boleh anda jadikan contoh.

Bilangan hidangan untuk membuat tempe goreng tepung (mendoan) > 20 biji. Jadi pastikan bilik ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan tempe goreng tepung siap pakai (mendoan). Menggunakan 10 jenis bahan dan 6 langkah penghasilan, anda boleh membuat tempe goreng (fikir). Berikut adalah langkah memasak untuk hidangan ini.

Ahad, 17/02/2019 Pagi Ahad yang sibuk. Snek ringan pada waktu pagi boleh dipesan bersama teh atau kopi. Tempe soya dan tempe bakar digulung dalam tepung (fikir).

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat tempe goreng (fikir):

  1. 1/2 suhu tinggi
  2. 4 kompres untuk suhu sederhana
  3. Bahan Serbuk
  4. 200-300 ml air
  5. 10 sudu besar tepung (munjung)
  6. Kunyit (warna) secukup rasa
  7. Herba dan rempah
  8. 3 liter bawang putih putih
  9. Lada secukup rasa
  10. Garam secukup rasa

Cara masak tempe goreng (mendoan) dengan tepung

  1. Sediakan bahan yang diperlukan
  2. Turunkan suhu. Mula-mula saya potong 2 bahagian dan kemudian potong menjadi segi tiga. (Kalau nak rasa tapenade boleh tambah garam + bawang putih kisar)
  3. Bersihkan rempah untuk campuran serbuk.
  4. Masukkan air dan gaul rata. Kemudian tuangkan tepung ke dalam bekas berisi air tawar.
  5. (secukup rasa minyak panas). Letakkan bancuhan tepung di atas api dan sedia untuk dirasai (gunakan api sederhana jika minyak panas).
  6. Bekukan dan tuang. Sedia untuk dinikmati

dan selain itu, ia mudah, bukan? Inilah cara membuat tempe goreng yang boleh anda buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.