'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe mendoan yang Lezat - Masakan Mami

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tempe mendoan yang Lezat

Tempe mendoan

Mencari inspirasi untuk resipi Tempe Mendoan yang unik? Resepi tempo mendoan yang sempurna sebenarnya dicari oleh ramai rakan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pengguna internet sudah biasa menerima data imej menggunakan Internet pada telefon bimbit yang boleh dijadikan idea. Dan kali ini saya akan kongsikan cara membuat resepi Tempe Mendoan yang sedap dan tidak susah dan senang. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya lembut dan agak tidak menyenangkan. Malah Tempeh Mendoza yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera kita.

Daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan, pemprosesan dan penyajian bahan-bahan segar, terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Tempe Mendoza. Jika anda ingin membuat Tempe Mendoan yang sedap di mana-mana, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya ialah gambar tentang Tempe Mendoan yang boleh anda jadikan contoh.

Di bawah ialah beberapa petua dan kiat yang berguna untuk membuat pemprosesan mendoan dalam Tempe. Anda boleh menyediakan tempo mendowan dengan 10 jenis bahan dan 6 langkah kraf. Beginilah cara makanan dibuat.

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat Tempe Mendoan:

  1. 5 pek Tempe Mendoan (1 pek mengandungi 2)
  2. 100 g tepung gandum (10-12 sudu besar)
  3. 50 gm tepung beras (5 sudu besar)
  4. 3 ulas bawang putih
  5. Daun ketumbar 1/2 sudu teh
  6. 1/4 sudu teh garam
  7. 1/2 perencah BKS (ayam masako dia) boleh ditinggalkan
  8. 150-200 ml air
  9. Bawang secukup rasa (potong nipis)
  10. 500 ml minyak untuk menggoreng

Bagaimanakah tempe mendoan disediakan?

  1. Cincang bawang putih dan ketumbar
  2. Masukkan tepung gandum, tepung beras, rempah ratus yang dihiris halus, bawang besar yang dihiris, pekatkan ikut suka dan masukkan air perlahan-lahan.
  3. Buka Kabinet Tempe Mendowan (kerana lebar sisi JD2 sedang memotong
  4. Panaskan minyak
  5. Masukkan tempe ke dalam adunan tepung, goreng sekejap (2-3 minit), angkat serta-merta dan toskan.
  6. Hidangkan panas dengan lada sulah atau sos kacang

WHO? Betul ke? Cara penyediaan Tempe Mendoan yang boleh anda amalkan di rumah. Saya harap anda mendapati ia berguna dan menikmatinya!

Link copied to clipboard.